Przepis na sezamowe ciasteczka bez mąki

Trzeba przyznać, te ciastka są całkiem niezobowiązujące. W dodatku smaczne i rozpływają się niemal w ustach. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak należy przygotować pyszne, sezamowe ciasteczka bez mąki. Przeczytaj go koniecznie!

Sezamowe ciasteczka bez mąki – ekspresowy, pyszny deser!
Zacznijmy od tego, te ciasteczka są lekkie niczym puch. Mało tego są ulotne, jak chwila, bo w chwilę powstają i po niej znikają. Poza tym są bardzo dobre do śniadania lub zamiast niego. Można by rzec, że nieco jesienne, a jeszcze wakacyjne. Idealne na deszczowe popołudnie albo słoneczne poranki. Generalnie rzecz ujmując - wcale nie trzeba szukać powodu, by upiec sezamowe ciasteczka, ponieważ wystarczy po prostu pójść do kuchni. Ponadto sezamowe ciasteczka można urozmaicić ulubionymi bakaliami. Musisz wiedzieć, że drobno pokrojone rodzynki będą dobre, płatki migdałowe, wybierzcie dodatki, na jakie macie ochotę! 

Niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania wyśmienitego deseru, jakim są pyszne, sezamowe ciasteczka bez mąki!!!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie deseru, jakim są pyszne, sezamowe ciasteczka bez mąki to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: dwa białka oraz dwie łyżki cukru drobnego. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie produkty jak: trzy łyżki płatków owsianych, pięć łyżek sezamu, jedna łyżka siemienia lnianego oraz jedna łyżka oleju. Gdy zaopatrzysz się w niezbędne składniki pora zabrać się za przygotowanie pysznych, sezamowych ciasteczek bez mąki!

Przygotowanie deseru, jakim są pyszne, sezamowe ciasteczka bez mąki!
Przede wszystkim musisz białka ubić na sztywną pianę. Następnie należy zmniejszyć obroty i dodawać powoli cukier. Natomiast gdy cukier połączy się z pianą, wsypać płatki, sezam, dodać olej i delikatnie wymieszać. Potem trzeba łyżką nakładać porcje ciastek na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy to zrobisz to musisz piec w nagrzanym do 170 stopniu piekarniku przez około 15 minut. Gotowe ciasteczka wyjmij z piekarnika i podawaj do kawy lub herbaty. I gotowe!
Teraz możesz cieszyć się smakiem pysznych, zdrowych, sezamowych ciasteczek bez mąki bez limitu! Jeśli jesteś na diecie nie musisz odmawiać sobie słodkości, wystarczy upiec sobie tego rodzaju ciasteczka, cieszyć się ich smakiem, możesz zabrać je na siłownie albo do pracy w słoiczku, jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub ciastko do porannej kawy. Możesz także zapakować ciasteczka do jakiegoś pudełeczka i podarować komuś jako kulinarny, własnoręcznie robiony prezent. Każdy na pewno to doceni!

Zobacz również

Kontakt

Tel: 802 541 688

E-mail: kontakt@foodandpeople.pl

Fakty i ciekawostki na temat najpopularniejszych słodyczy w Polsce i na świecie. Skąd się wzięły magiczne fasolki, od jaka dawna istnieje lizak Chupa Chups, skąd się wzięły M&M'sy - to wszystko i wiele innych na naszej stronie!