Najnowsze artykuły

Marcepanowe muffiny z żurawiną

Migdałowo- marcepanowe babeczki z kawałkami kwaskowej żurawiny to dobry pomysł jako zamiennik ciasta do kawy. Robi się je łatwo i szybko, nie wymagają...

Czytaj Więcej

Ranking najlepszych cukierków 2016 roku!

​Lubicie słodycze? Jeśli tak, to zapewne kochacie także cukierki. Ludzi możemy podzielić na mających odmienne preferencje jeśli chodzi o słodycze. Jedni  cenią sobie zbite, zwarte tekstury, zaś drudzy cukierki z nadzieniem owocowym, czekoladowym lub alkoholem. Dziś przedstawiamy...

Niezastąpione...

Walentynki to wyjątkowy dzień jeden raz w roku 14 lutego. Czasem wypadnie w czasie weekendu, a czasem w tygodniu. Wszystko zależy od roku. Dzień ten...

Czytaj Więcej

Przepis na czekoladki...

Trzeba przyznać, że, gdy w zimowy dzień pijemy kawę to do niej musi jakiś słodycz, na przykład pyszne czekoladki z orzechami. Poniżej znajdziesz...

Czytaj Więcej

Przepis na czekoladki z nadzieniem...

Trzeba przyznać, że, gdy w zimowy dzień pijemy kawę to do niej musi jakiś słodycz, na przykład pyszne czekoladki...

Przepis na przepyszne czekoladki pomarańczowe

Trzeba przyznać, że, gdy w zimowy dzień pijemy kawę to do niej musi jakiś słodycz, na przykład pyszne czekoladki...

Jakie produkty są źródłem węglowodanów?

Węglowodany, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, są obecne w rozmaitych produktach. Jednak warto mieć świadomość, że niektóre źródła węglowodanów wpływają korzystnie na nasze zdrowie, inne niekoniecznie. Jak dzielimy węglowodany? Wśród...

Przepis na przepyszne...

Trufle, czyli małe, miękkie, czekoladowe kulki z mlecznej czekolady, słodkiej śmietany i małej ilości masła. Wszyscy kochają je jeść, a jeszcze...

Czytaj Więcej

Jak wybrać odpowiednie...

Dobra lokalizacja to ponoć połowa sukcesu, tak też jest w przypadku zakładania cukierni. Nie ma znaczenia, czy to duże czy małe miasto, ma znaczenie by...

Czytaj Więcej

Marcepanowe muffiny z żurawiną

Migdałowo- marcepanowe babeczki z kawałkami kwaskowej żurawiny to dobry pomysł jako zamiennik ciasta do kawy. Robi się je łatwo i szybko, nie wymagają zbyt dużych umiejętności kulinarnych. Nie są za słodkie, ani za kwaśne. Mięsiste, lekko wilgotne i uzależniające. Z takiego ciasta...