Najnowsze artykuły

Marcepanowe muffiny z żurawiną

Migdałowo- marcepanowe babeczki z kawałkami kwaskowej żurawiny to dobry pomysł jako zamiennik ciasta do kawy. Robi się je łatwo i szybko, nie wymagają...

Czytaj Więcej

Przepis na czekoladki z orzechami

Trzeba przyznać, że, gdy w zimowy dzień pijemy kawę to do niej musi jakiś słodycz, na przykład pyszne czekoladki z orzechami. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak należy przygotować pyszne czekoladki z orzechami. Przeczytaj go koniecznie!

Czekoladki z orzechami – ekspresowy, pyszny deser

Zacznijmy od tego, jeśli masz taką sytuację, że z czekolad możesz jeść tylko gorzką, taką 70% (ponieważ jesteś na przykład na diecie) to na pewno zawsze ubolewasz jak widzisz czekoladę „z okienkiem” lub z bakaliami, ponieważ o taka gorzką jest naprawdę ciężko. W związku z tym możesz przecież zrobić ją sama, a przy okazji stworzyć dodatek do kulinarnych paczek. Po prostu dodajesz do niej to, co lubisz najbardziej: pistacje, morele i migdały. I nie czekaj więc dłużej i zabierz się do robienia czekoladek z orzechami!

Niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania wyśmienitego deseru, jakim są pyszne czekoladki z orzechami

Zanim zabierzesz się za przygotowanie deseru, jakim są pyszne czekoladki z orzechami to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: dwie gorzkie czekolady (mogą być deserowe lub jedna mleczna i jedna gorzka) oraz skórka otarta z 1/4 pomarańczy. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie produkty jak: sześć suszonych moreli pokrojonych w paski, jedna łyżka wyłuskanych pistacji oraz jedna łyżka posiekanych migdałów. Gdy zaopatrzysz się w niezbędne składniki pora zabrać się za przygotowanie pysznych czekoladek z orzechami!

Przygotowanie deseru, jakim są pyszne czekoladki z orzechami

Przede wszystkim musisz czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (czyli postaw metalową lub żaroodporną miskę z posiekaną czekoladą na garnku z gotującą się wodą tak, aby miska nie dotykała tafli wody), wymieszaj ze skórką z pomarańczy.
Następnie czekoladę nałóż po łyżeczce do silikonowej formy na minimufinki lub bezpośrednio na papier do pieczenia (będą nierówne kształty, świadczące o produkcji „hand made” i powtykaj ulubione bakalie.
Potem poczekaj, aż czekolada zastygnie, wówczas bez problemu wyciągniesz czekoladki (lub odkleisz je od papieru). I gotowe! Czekoladki przełóż na talerz albo zapakuj do pudełeczka, czy też do słoiczka i podaruj swoim bliskim! Teraz możesz cieszyć się smakiem pysznych czekoladek z orzechami bez limitu! Wystarczy zrobić sobie tego rodzaju czekoladki, cieszyć się ich smakiem, możesz zabrać je na siłownie albo do pracy w słoiczku, jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub słodycz do porannej kawy. Dlatego nie zwlekaj i już teraz zabierz się za przygotowywanie pysznych czekoladek z orzechami!