Migdałowo- marcepanowe babeczki z kawałkami kwaskowej żurawiny to dobry pomysł jako zamiennik ciasta do kawy. Robi się je łatwo i szybko, nie wymagają...
Czytaj WięcejSernik z toffi na ciasteczkowym spodzie
Jeśli nie masz pomysłu na deser to sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie to doskonałe rozwiązanie! Jest bardzo smaczny oraz szybki w przygotowaniu deser, a przede wszystkim bardzo zdrowy! Jakby tego było mało to przygotowanie sernika z toffi na ciasteczkowym spodzie też nie jest drogie, a sam posiłek jest średniokaloryczny, więc idealny na deser. Jedna porcja zwykle wystarcza nawet dla pięciu i więcej osób. Jest to posiłek pieczony, który jest bardzo zdrowy oraz pożywny. Ponadto mogą go spożywać także dzieci, które mają powyżej 6 lat. Warto wspomnieć także o tym, że sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie zwierają wiele wartości odżywczych, takich jak na przykład węglowodany. Poniżej znajdziesz krótki przepis na sernik z toffi na ciasteczkowym spodzie. Przeczytaj go koniecznie!
Zacznijmy jednak od opisu składników, które będą nam niezbędne w przygotowaniu sernika z toffi na ciasteczkowym spodzie. Przede wszystkim powinniśmy się zaopatrzyć w takie niezbędne składniki jak: jedno jajko, jeden budyń waniliowy, jedno opakowanie cukru waniliowego, jedna puszka z masą toffi oraz dziesięć dekagramów płatków migdałowych. Oprócz tego koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie produkty, jak: trzysta sześćdziesiąt gram ciastek maślanych z polewą czekoladową, sto dwadzieścia pięć dekagramów masła, kilogram sera białego, szklanka drobnego cukru, pół szklanki oliwy z oliwek, szklanka mleka 2%, olejek pomarańczowy oraz pięć żółtek jaj. Jeśli nie masz tych składników akurat w swojej kuchni to nie trać czasu i biegnij szybko do sklepu, żeby kupić niezbędne produkty i pora zabrać się za przygotowanie naszego sernika z toffi na ciasteczkowym spodzie.
Gdy już na pewno jesteś wyposażona we wszystkie, niezbędne produkty to pora zabrać się za prawdziwe przygotowywanie. Przede wszystkim najpierw musisz przygotować spód z ciasteczek. Aby to wykonać to najpierw masło rozpuszczamy i studzimy. Następnie ciastka dokładnie rozgniatamy, następnie łączymy z masłem i dokładnie mieszamy ręką i wykładamy na tortownice. Potem bardzo dokładnie ugniatamy nasz spod z ciastek i wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie ser mielimy dwa razy, następnie dodajemy wszystkie składniki na masę serowa oprócz budyniu i miksujemy do ich połączenia. Natomiast kiedy masa będzie jednolita dodajemy budyń i mieszamy masę łyżką. Potem gotową masę wykładamy na spod z ciasteczek i wkładamy do piekarnika na jedną godzinę i piętnaście minut i pieczemy w 170 stopniach. Gdy upieczony sernik wystygnie, smarujemy go masą toffi i posypujemy płatkami migdałowymi.
Poza tym do masy serowej możemy użyć sera z wiaderka. I gotowe! Smacznego!